MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

NATIONAAL PARK KHAO SOK

Khao Sok beslaat zo'n 739 k2 en het park heeft nog oorspronkelijk tropisch regenwoud. Dankzij twee andere beschemde gebieden (Klong Saers en Khlong Nakha) beslaat het hele natuurgebied zo'n 4000 km2.

Het park bevindt zich ongeveer 70 km ten westen van Surat Thani in het zuiden van Thailand.

Het is het natste gedeelte van Thailand, omdat het gebergte de scheiding is tussen de winden uit de Andamaanse Zee in het westen en de Golf van Thailand in het oosten. Beide winden brengen de moessonregens naar het gebied, waar 3.500 mm per jaar rege valt. Eind december tot begin februari is de droogste periode.

In oktober 2005 bezocht ik een klein gedeelte van Kha Sok als onderdeel van een georganiseerde groepsreis. De onderdelen uit dit bezoek bestonden uit een halve dag rondrit langs waterval, tempelgrot en een soort 'raften' in een binnenband op de rivier. Niet erg spectaculair, maar ach meer keuze was er niet.

Een mooier onderdeel was een verblijf van een paar dagen op het stuwmeer Chiew Larn met een schitterende omgeving. Dit verblijf was op een 'flotel' een aantal aan elkaar verbonden drijvende hutjes.
Tochten in de omgeving via kano's of een wandeltocht, maakten het verblijf zeer de moeite waard, al is een bezoek aan dit soort schitterende natuurparken met vrij divers samengestelde groep niet aan te raden als je voor de natuur komt. De Djosergreop waarvan ik onderdel uitmaakt was voor het grootste gedeelte slechts geïnteresseerd in relaxen en de natuur van een afstandje bekijken.

ZUID THAILAND

SURAT THANI

Fotoserie Khao Sok