MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

Thailand 2015/2
5 t/m 26 september: Kos Samui en Jomtien (deel 2)

Zondag probeer ik langs het strand van de noordoostelijke punt van Ko Samui te lopen, maar dat blijkt niet te kunnen. Een paar luxe resorts hebben het strand voor hun eigen gasten gereserveerd, dus ik moet via binnenwegen verder. Opvallend in dit deel is wel, dat er heel veel onafgebouwde complexen staan te wachten tot ze helemaal instorten of overwoekerd zullen zijn. Typisch Thais: als het geld op is stopt men en slopen? Nou nee! Laat maar gewoon staan. Daar tussenin staan dan toch weer nieuwe en luxe resorts en wordt er weer opnieuw gebouwd. De gasten kijken dus vanuit hun luxe resort op de bouwvallen die ernaast staan! Thailand, het land van de grimlach! Na een rustige middag ga ik 's avonds naar de barbecue in Secret Garden, waar ik de Nederlanders van eerder deze week weer tegenkom. Het wordt een gezellige avond met lekker eten en drinken.

Maandag de hele dag in Samui Pier gebleven en de avond gezellig in Chawaeng doorgebracht in “The Mix”. Omdat mijn mobieltje bij het opladen steeds vreemder gaat doen, moet ik dat na laten kijken. De eigenaar van Samui Pier raadt me aan om naar BigC of Tesco te gaan. Dat is dus goed voor een pittige wandeling op dinsdag (jaja, je moet in beweging blijven! en een fiets hoef ik niet meer) en koop een nieuwe batterij voor het mobieltje. Daarna zou het beter moeten gaan. Ik loop voor de sport door naar Chawaeng en neem een taxi naar Samui Pier. waar de lucht steeds donkerder wordt en het uiteindelijk ook flink gaat regenen. Ik kan gelukkig voor mijn bubgalowtje blijven zitten en blijf dus lekker thuis.

Woensdag is mijn laatste dag op Ko Samui. Het waait hard en de zon laat verstek gaan. Ik loop wat in de omgeving en moet schuilen in Sabai Resort, want het komt plotseling met bakken uit de lucht. Na een half uur kan ik weer verder en lunch ik in Samui Pier om daarna met de taxi naar Chawaeng te gaan voor de laatste middag. 's Avonds inpakken en een laatste drankje in het restaurant. De volgende morgen word ik keurig op tijd opgehaald door de taxi, die ik gister had geregeld. Dan blijkt dat ik niet met de geplande vlucht meekan, tenzij ik bijbetaal. Ik had de heenvlucht naar Ko samui gewijzigd, dus heeft men mij op de terugvlucht niet meer op de lijst staan. Ik kan echter ook zonder bijbetaling met een volgende vlucht mee. Aangezien deze slechts 40 minuten later vertrekt, doe ik dat maar.

TaxiIn Bangkok neem ik via een zeer goed nieuw systeem een taxi naar Pattaya. Onderweg komt de regen als een stortvloed naar beneden en hard rijden is er niet bij. Ik heb gelukkig een voorzichtige, maar ook gezellige chauffeur, die zijn taxi helemaal heeft volgeplakt met boeddha's. Dus dat moet zeker veilig zijn! Ik heb gereserveerd in Orchid House, dat er op internet heel prettig uitzag. Het is een beetje moeilijk te vinden, omdat het achter een hoge muur verscholen ligt, maar we vinden het wel. Er is een mevrouw om in te checken en de muntjes in ontvangst te nemen. Ik krijg drie sleutels: eentje voor de kamer, een voor de voordeur van het guesthouse en een voor het hek aan de buitenkant. Ik blijk de enige gast te zijn en moet dus alles zelf regelen. Personeel is er ook niet! Om twee uur 's middags komt er dagelijks iemand om schoon te maken en dat is alles. Ik ben hierdoor aardig overdonderd en vraag me af of ik hier wel wil blijven. Eerst maar lunchen. Hiervoor ga ik naar buiten en moet er dus voor zorgen, dat alles weer afgesloten wordt. Ik lunch en probeer daarna alle sloten weer te openen (en sluiten!) en na te denken wat ik ga doen. Ik blijf in ieder geval een nachtje slapen in deze zeer stille en ook erg sombere tent. 's Avonds ga ik uit in Jomtien Complex en dat voelt weer lekker vertrouwd aan. Aan het eind van de avond en na alle sloten weer open en dicht gedaan te hebben, slaap in in Orchid House, waarover ik nu besloten heb om niet te blijven en de volgende dag iets anders te zoeken. Orchid House komt bij op de zwarte lijst van guesthouses. Onvriendelijker heb ik het nog nooit meegemaakt.

JomtienDe volgende dag loop ik naar Siam House, waar ik een paar keer eerder heb gelogeerd. Dat is in het Jomtien Complex zelf. Eigenlijk wilde ik dat niet, vandaar dat Orchid House, dat een stukje buiten het complex ligt. Maar dat was dus een enorme afknapper. In Siam House reageert men erg leuk; ze zijn blij me te zien. We omhelzen elkaar en ze hebben ook nog een kamer voor me. Ik neem deze, haal mijn spullen op en installeer me meteen. Heerlijk om weer lekker te kunnen kletsen met aardige mensen! Ik maak foto's van Nat en Nee en stuur deze meteen op naar Song, die ook blij is, dat ik weer daar zit. Even later ga ik naar het strand en daar zijn ze ook verrast om me weer te zien. Heel leuk allemaal. Omdat de regen dreigt, duurt het niet lang en vermaak ik me verder die middag met eten en drinken. De rest van de tijd in Jomtien breng ik door met strand, lezen, eten, drinken en uitgaan. Ook maak ik lange wandelingen door Jomtien en langs de boulevard, want anders zit er niet veel beweging bij met zo'n strandvakantie.

Het zijn een paar leuke dagen met o.a. Wit, met wie ik steeds samen op het strand ben en 's avonds gezellig samen eet. Hij komt uit Cambodja, zoals overigens heel veel jongens, die hier in Jomtien Complex werken. Ook gaan we een keertje naar de show in Alcazar, die een stuk beter is dan ik me van een aantal jaren geleden nog herinner. Op de 25e september komt aan alles een eind. Met de taxi ga ik naar het vliegveld en brengt China Airlines me weer keurig naar Amsterdam.

Reisverslag 2015

Kaartje van de reis