MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

2013 5 t/m 26 november

Tung BuachomTung Buachom

Op het vliegveld van Bangkok worden we keurig opgehaald door de neven van Song. Op weg naar Phimai stoppen we bij een nieuwe “drijvende markt” Tung Buachom. Niets drijft er, maar er zijn veel winkeltjes waarvan er een paar in de vorm van een boot. Bezoekers zijn er nauwelijks en je vraagt je af waarom er m middenin het droge land zo'n merkwaardige "drijvende" markt wordt aangelegd. Maar ja, we hebben het gezien en vinden het verder geen aanrader voor anderen. (Foto's boven)
We hebben het dus gauw bekeken en rijden verder naar Phimai, waar de komende dagen de meeste tijd besteed wordt aan familie en het Phimai Festival. Dit laatste is behoorlijk veranderd ten opzichte van voorgaande jaren.
In Phimai is het water van de Moon Rivier nu een stuk lager dan de voorgaande weken, zodat je bijna overal kunt komen. In plaats van iets aan die jaarlijkse wateroverlast te doen, heeft de gemeente dit jaar aan de bewoners die hun huis niet uit konden bootjes uitgedeeld....... De zondag besteden we aan twee tempelceremonies, die voor verschillende redenen worden gehouden.

TankstationMaandag verlaten we Phimai en rijden richting Phuket. Omdat er slecht weer met harde storm voorspeld wordt voor Zuid Thailand proberen we de eerste dag zo ver mogelijk te komen, of als het echt niet gaat naar Bangkok te rijden om te zien of we kunnen vliegen. Het valt allemaal erg mee en in prachtig weer rijden we door naar Bang Saphan, waar we aan het begin van de avond in het Ladawan Boutique Hotel een kamer nemen. We kunnen heerlijk relaxen aan de zee en de volgende dag maak ik een lekkere strandwandeling en verkennen we de omgeving.
Aan het eind van de ochtend rijden we door naar Phuket via Chumphon en Pang Nga. De rit was snel en rustig, maar zodra we op het eiland Phuket komen wordt het een stuk drukker en is het laatste stuk alleen maar file rijden. We vinden ons hotel Aloha Villa snel en dat is voor zes dagen ons verblijf. Zo op het eerste gezicht is Patong nog steeds overvol en supertoeristisch.

Na zes dagen strand, eten en uitgaan mogen we op 18 november weer weg. We gaan dan weer naar het noorden. Tenminste, dat is de bedoeling. Maar de auto wil niet starten. Met hulp van het personeel van het hotel en de ingeschakelde Thaise wegenwacht kunnen we weg. Als ik later getankt heb wil de auto weer Tankstationniet starten. Dankzij zeer vriendelijk en behulpzaam personeel zit er een half uurtje later een nieuwe accu in en kunnen we verder. Via een mooie route rijden we naar Ranong.
Onderweg worden we aan de kant gezet, want de koning moet er langs. Na een half uur wachten racen er inderdaad een aantal politieauto's en een ambulance langs en mogen wij ook weer verder. Als we 's avonds in Ranong aankomen ziet de plaats er niet erg aantrekkelijk uit. We nemen onze intrek in Ranong Garden Hotel.
De volgende ochtend gaan we de stad in en merken dan, dat de plaats toch wel leuk is. We bezoeken de markt en ontdekken het Rattana Rangsarn Paleis. Ook bezoeken we de warmwaterbronnen voordat we later die dag doorrijden naar Hua Hin.
Hier blijven we nog een dagje relaxen op het strand en eten natuurlijk heerlijk in één van de vele restaurants bij de pier.Het uitgaansleven in Hua Hin is in het centrum geconcentreerd en bestaat voornamelijk uit bierstuben en girliebars. Wij gaan meer uit het centrum in brengen de avonden door in de gezellige New Guys Bar.
De laatste dag in Hua Hin doen we inkopen op de markt en rijden dan Suphan Buri voor een bezoek aan de tempel waar Pumpuang Duanjan, de "koningin van de lukthung",wordt herdacht. We brengen er vrij veel tijd door omdat Song een grote fan is. Tenslotte rijden we naar Phimai, waar we nog een dag besteden aan afscheid nemen van iedereen en een aantal familiezaken. Demonstratie Bangkok

De laatste dagen van deze vakantie brengen we in Bangkok door. Hier wordt weer eens door veel mensen gedemonstreerd. Een aantal jaren geleden bezetten “de gelen” de vliegvelden als protest tegen de regering, een paar jaar daarna waren de roden aan de beurt en vielen er bij gevechten verschillende slachtoffers. Nu zijn het weer de gelen die de straten bezetten. Thailand is nog ver weg van een parlementaire democratie. We hebben er gelukkig weinig last van, omdat de demonstraties elders in de stad plaatsvinden. Bangkok betekent: winkelen, wandelen en uitgaan. En natuurlijk lekker zwemmen in het zwembad van het Malaysia Hotel.
De 26e november komt er een eind aan deze vakantie. Met China Airlines vliegen we midden in de nacht weer terug naar Nederland.

Route in 2013