MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

NOORD-THAILAND: maart 2009, deel 1

Groepsreis ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Sawadee-reizen

Donderdag 5 maart vertrekken we vanaf Schiphol met de Lufthansa naar Frankfurt, waar we verder reizen met Thai Airways naar Chiang Rai.
Hier arriveren we in het Wiang Inn Hotel na ongeveer 20 uur vliegen en wachten. Na een frisse duik in het zwembad krijgen we een paar toespraakjes. Allereerst Hans Lagerweij, de directeur van Sawadee, die heel nadrukkelijk stelt, dat hij geen reisleider is en deze reis als gewoon deelnemer meemaakt. James Bond is onze Thaise reisleider, die het een en ander uitlegt aan Thaise gewoontes en gebruiken. Het grootste deel van de groep is nog nooit in Thailand geweest. Voor mij wordt het de 20e keer en voor Song is het natuurlijk allemaal gesneden koek, want hij is er geboren.

James legt het een en ander uit van de reis voor de komende dagen, waarna we gezamenlijk de eerste Thaise maaltijd op de avondmarkt geserveerd krijgen. Op een podium zijn er Thaise dansen, zodat iedereen de sfeer meteen goed te pakken heeft.
Zaterdagmorgen vertrekken we naar het SOS-kinderdorp. Dit dorp bestaat uit 12 huizen en er wonen 119 kinderen, wezen uit de omgeving. De kinderen zijn verdeeld in groepjes van 10 en worden opgevoed door een 'moeder' als vervanger van de familie. Ze krijgen het onderwijs in de omliggende dorpen en blijven hier wonen tot ze zich zelfstandig ergens vestigen. Klik hier voor een verder verslag. Voor de lunch rijden we terug naar ons hotel en daarna rijden we naar Chiangmai.
Onderweg wordt nog gestopt bij een prachtige witte tempel, de Wat Rongkhun. In de muren is veel spiegelglas verwerkt en dat geeft een “schitterend” effect. Bij Cabbages & Condoms wordt een koffiestop gemaakt. De winst van deze Thaise keten wordt o.a. besteed aan de bestrijding van aids. Alweer een goed project.

In Chiang Mai hebben we ons onderkomen in Chiangmai Gate Hotel. Na het diner is iedereen vrij Song en ik bezoeken vlakbij het hotel de lokale markt , die op deze zaterdagavond zeer uitgebreid is.

Zondagmorgen vertrekken we naar het Elephant Nature Park, een opvangcentrum waar de olifanten vrij mogen rondlopen. Sommige gaan later weer terug naar de vrije natuur in een ander deel van Thailand. Onderweg komen we nog langs een aantal traditionele olifantenbedrijven, waar de toeristen een ritje op de olifant kunnen maken, iets wat in het park absoluut niet zal gebeuren. In het park zijn ook verminkte olifanten: eentje met een gebroken heup, een ander heeft een aanrijding gehad met een truck in Bangkok, een blinde olifant, eentje waarvan de poot verbrijzeld is door een landmijn, enz. We verblijven hier twee dagen.

REISVERSLAG 2009