MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

TRAT

Trat is een provincie aan de zuidkust van de golf van Thailand, in het oosten van Thailand. De oppervlakte bedraagt 2819 km² en is daarmee de 61e provincie qua omvang in Thailand. De provincie ligt op ongeveer 315 kilometer van Bangkok. Trat grenst in het oosten aan Cambodja en in het westen aan de provincie Chantaburi. Trat is een langgerekte smalle provincie met een kustlijn van 165,6 kilometer. De provincie wordt gescheiden van Cambodja door het Khao Banthat gebergte. De gemiddelde jaartemperatuur is 29 °C. Met temperaturen zo laag als 17 graden en zo hoog als 35 graden.

De provincie is vooral bekend vanwege de vele eilanden (o.a. :Ko Chang en Ko Kut) en de vaak nog ongerepte stranden. Voor de economie zijn de vele fruitplantages en de visserij er erg belangrijk.

De belangrijkste route in deze provincie is Sukhumvit die loopt van het westen naar het zuidoosten. Het einde van de route is in het uiterste zuiden bij een grensovergang met Cambodja in het district Klong Yai. Trat bestaat voornamelijk uit heuvelland.

De provincie is aan het einde van de 19e eeuw een tijdlang door Frankrijk bezet als straf omdat Thailand weigerde delen van Laos en Cambodja af te staan. Dit uit zich nog in de vele voorbeelden van Franse architectuur in deze provincie. Bangkok Airways heeft in 2003 een luchthaven aangelegd in deze provincie om het toerisme naar dit gebied te bevorderen. Vele mensen vrezen echter dat de eilanden hiermee dezelfde kant als Pattaya, Ko Samui en het eiland Phuket op zullen gaan.

OOST THAILAND

TRAT