MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

RAYONG

Rayong is een Thaise provincie aan de zuidkust van de golf van Thailand, in het oosten van Thailand. De oppervlakte bedraagt 3552 km² en is daarmee de 57e provincie qua omvang in Thailand. Gemiddeld valt er 1400 mm regen per jaar. De provincie ligt op ongeveer 179 kilometer van Bangkok. Rayong grenst in het noorden aan de provincieChonburi en in het oosten aan de provincieChantaburi. Rayong heeft een kustlijn van 100 kilometer met vele onontdekte stranden. De gemiddelde jaartemperatuur is 30 graden. Met temperaturen zo laag als 18 graden en zo hoog als 40 graden.

In de provincie is veel industrie, visserij en landbouw. Ook enkele belangrijke plaatsen voor het toerisme (o.a. Ko Samet) liggen hier. De belangrijkste route in deze provincie is Sukhumvit die loopt van het westen naar het oosten en de meeste plaatsen verbind. Rayong bestaat voornamelijk uit laagland met wat heuvels naar het noorden toe.

In december 2003 brachten we een paar dagen door op het eiland Koh Samed, een klein eiland ten zuiden va de stad Ban Phe.

OOST THAILAND

 

RAYONG