MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

PATTAYA, populaire badplaats

Pattaya is een badplaats met een reputatie die stamt uit de Amerikaanse oorlog in Vietnam. De Amerikanen kwamen tijdens hun verlof hier hun vertier zoeken. Dat heeft een behoorlijk stempel op de stad gedrukt, want tot die tijd was het een vrij rustige vissersplaats.
Pattaya groeide in enkele jaren uit tot de belangrijkste badplaats waar veel familes komen, maar ook veel reizigers die op zoek zijn naar het nachtleven van deze stad.

 

De stad heeft zich helemaal georiënteerd op het toerisme en heeft daarom het Thaise karakter verloren. Hotels, restaurants, vermaak, winkelcentra, kortom alles is voor de toerist. Ook de prijzen, want die zijn er hoger dan in de rest van Thailand (n.b. Phuket is overigens nog duurder).
Dat alles neemt overigens niet weg, dat het best wel een aardige plaats is om een paar dagen door te brengen. Het strand van Jomtien (bij Zuid Pattaya) is behoorlijk schoon en ook een bezoekje aan Nong Nooch voor een Thaise culturele show is de moeite waard.

De verscheidenheid die het gevolg is van het toerisme uit alle delen van de wereld maakt het tot een internationale badplaats.
Zelf komen we om de paar jaar wel een paar dagen om van het strand en het uitgaansleven te genieten of - zoals in 2003 - de Gay Pride mee te maken.

OOST THAILAND

CHONBURI