MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

Wihan Phu To in Korat

Wihan Luang Phu To

Deze tempel wordt in Sang Noen gebouwd vlak langs de snelweg van Saraburi naar Korat. Deze tempel is ter ere van de monnik Pu To. Er wordt al jaren druk gebouwd en sinds de eerste steen zijn er veel Thai die dit complex bezoeken. Ook wij hebben in 2003 ons steentje bijgedragen: onze handtekeningen staan op een balk, die ter ondersteuning van een brug moest dienen en natuurlijk hebben we ook een financiële bijdrage geleverd. Sindsdien komen we regelmatig terug om te zien hoe de bouw vordert.
In het menu hierboven kun je via de jaartallen de vorderingen van de bouw en het interieur bekijken.

De grote stimulator van de tempel is een Thaise filmster, die er veel geld in steekt.

dagelijks komen sinds het begin van de bouw honderden bezoekers, die op alle mogelijke manieren hier kunnen bidden en hun geld achterlaten. Je kunt dakpannen kopen, bloemen, wierook, souvenirs, kortom: er is een levendige handel.

Wel is het eten gratis. Naast de tempel is een groot restaurant waar soep wordt geserveerd. Een vrijwillige bijdrage is mogelijk, maar niet verplicht.

Naast de grote tempel worden allerlei andere gebouwn geplaatst, die in de loop der tijd ook meer vorm en inhoud krijgen en langzamerhand een functie krijgen op het totale complex.

De bijbehorende website is hier te zien. (Er is een engelstalige versie, maar deze is niet volledig).

NOORD-OOST THAILAND

 

NAKHON RATCHASIMA