MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

Khao Yai

submenu Khao Yai

bezoek in 1988
bezoek in 2010
fotoserie bezoek in 2010

informatie over het park
Greenleaf Guesthouse

Dit oudste natuurpark in Thailand herbergt nog veel wilde dieren, waaronder olifanten. Niet alleen voor dagjesmensen is het een populaire bestemming, ook veel toeristen doen dit park aan voor één of meer overnachtingen.

Over mijn bezoek in 1989 staat in het dagboek het volgende:

woensdag 8 november
's Avonds om half 7 in Kao Yai aangekomen, waar slaapzalen voor 12 personen en een koude douche het voor ons de komende drie nachten aangenaam moeten maken. Op de veranda van de slaapzaal kun je ’s avonds heerlijk naar het "krekelconcert" luisteren.

donderdag 9 en vrijdag 10 november

Om 7 uur een wandeling om te zien of het wild net zo vroeg is als ik. Waarschijnlijk is dat wild nog vroeger, want ik zag niks (meer). Het enige dat te bewonderen viel was een groot hert, dat alle vuilnisbakken afstruinde op zoek naar iets eetbaars, maar dat schijnt iedere morgen hetzelfde ritueel te zijn.
's Morgens met de groep erop uit naar een schitterende waterval, een wandeling van ongeveer een uur dwars door het bos over allerlei smalle paadjes.
's Middags ging de tocht naar een aantal uitkijkpunten in het park. Uiteraard blijft de aandacht steeds gericht op het wild, dat aanwezig zou moeten zijn, maar dat zich niet laat zien. Wel zijn er ontzettend veel mooie en grote vlinders: klein wild dus.
Na het avondeten gaan we met een open vrachtwagen het park in om wild te zoeken. Op de cabine zit een jongen achter een grote schijnwerper, die hij af en toe aanzet en over de struiken en door de bomen laat schijnen, zodat we nog iets kunnen zien. Maar het Thaise wild heeft deze truc door en laat zich niet zien; slechts een enkel hertengewei steekt soms stokstijf boven de struiken uit. Wij hadden sterk de indruk dat daar een Thai stond met een gewei op een stok, maar de gids ontkende dit. Resultaat van deze wildspeurtocht: drie hertengeweien, een onbekend beestje dat wegrende en een klein slangetje, dat in het gras kronkelde.
’s Avonds bleek het Thaise energiebedrijf een groot personeelsfeest te houden in het park met zeer luide muziek en veel drank. Tot in de kleine uurtjes hebben we daaraan meegedaan. Natuurpark? Ach, als het maar gezellig is. En geen wonder dat het wild nergens te bekennen valt. Dat houdt niet zo erg van dit soort feestjes.
De tweede dag eenzelfde tocht als gister met waterval. Na de lunch werd een bezoekerscentrum bezocht, waar je een beetje indruk kreeg van wat er allemaal in het park te zien zou moeten zijn: Van apen tot tijgers. Blijkbaar houden die niet zo van toeristen, want ze lieten zich tijdens ons verblijf daar niet zien.

 

 

NOORD-OOST THAILAND

 

NAKHON RATCHASIMA