MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

27 oktober 2011: Op zoek naar de dinosaurussen.

In het nationaal park Phu Wiang zijn bij opgravingen verschillende botten van dinosaurussen gevonden en daar gaan we vandaag een kijkje nemen. Eerst zien we vlak voor Nong Bua Lamphu een dinosarusmuseum, dus daar stoppen we natuurlijk eerst even. Het is een klein, maar interessant museum, dat het begin van de aarde aangeeft en het ontstaan van de mensheid. Alles is netjes opgesteld en ook worden de teksten keurig in het Engels weergegeven.
Bij dit museum staan ook twee tempels, die gewijd zijn aan koning Naresuan, die hier in een ver verleden is geweest. Hij hield veel van hanen en daarom staan er rond de tempels honderden hanen. Iemand die gelukkig is geweest of het geluk een handje wil helpen, kan hier één of meer hanen neerzetten ter ondersteuning van die wens.

Na dit museum gaan we richting Phu Wiang, Daar vlakbij vinden we zowaar dinosaurussen: allemaal keurig nagemaakt in en soort pretpark. Wel leuk opgezet, omdat van de meeste soorten leuke replica's gemaakt zijn.
We ontdekken weer een museum, waar we zowaar gratis naar binnen mogen. Het blijkt, dat het nog niet officieel open is en we kunnen slechts 2 ruimtes bezoeken. De officiële opening is in januari 2012.

We rijden door naar het park en mogen zowaar naar binnen voor 50 baht per persoon, dus geen 200 baht voor farang! Dat staat overigens wel bij de entree aangegeven.
We lopen een route van zo'n 9 km langs een aantal opgravingen (nr. 3, 2 en 1) en een mooi uitzichtpunt. Het is zeker vanaf punt 3 naar het uitkijkpunt een zware klim in de hitte, maar we redden het en eindigen vlak na de laatste fossiele schelpen bij de parkeerplaats.

NOORD-OOST THAILAND

 

KHON KAEN