MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

Ban Dan Kwian

Dit dorp ligt op ong. 10 kilometer van Korat en is het keramiekdorp of pottenbakkersdorp. De potten en het andere aardewerk worden gebakken uit de zwarte klei, die uit de Moonrivier komt.
Overal langs de weg zijn winkels met keramiek, maar ook verderop zijn veel winkels en werkplaatsen.

Ik bezoek dit dorp op 11 april 2010 op zoek naar iets leuks. De dag ervoor heb ik bij de Wat Sala Looi in Korat leuke beeldjes van monniken en nonnen gezien, die hier zijn gemaakt.
In alle winkels staat veel keramiek- en aardewerk; sommige bieden alleen maar dezelfde prullaria die je in alle toeristencentra ziet. Helaas zie ik geen monniken. Achter de grote weg vinden we een winkel waar er wel worden verkocht. Al zijn ze totaal verschillend van die in de Wat Sala Looi, maar wel heel leuk. Ik koop er drie, want dat is al een behoorlijk gewicht en ze moeten tenslotte mee naar Nederland.
Na nog wat rondkijken gaan we op zoek naar restaurant Show Line. We vinden het bordje langs de hoofweg, maar het is 900 meter ver. Het is een mooi, nieuw restaurant met een vriendelijk personeel. Het restaurant heeft onnoemelijk veel keramiek staan, dat allemaal te koop is en in een eigen werkplaats wordt verwerkt.

In 2014 bezoeken we het werkelijke dorp, dat naast de hoofdweg ligt. Kijk hier.

Klik op een foto voor een vergroting
Kwian_01
Kwian_02
Kwian_03
Kwian_04
Kwian_05
Kwian_06
Kwian_07
Kwian_08
Kwian_09
Kwian_10
Kwian_11
Kwian_12
Kwian_13
Kwian_14
Kwian_15
Kwian_16

NOORD-OOST THAILAND

 

NAKHON RATCHASIMA