MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

WAT LAN KHUAT: tempel van miljoen flessen

In het dorp Khun Han staat één van de merkwaardigste tempels die ik in Thailand heb gezien: de Wat Lan Khuat, ofwel de Tempel van miljoen flessen. Deze tempel is gemaakt van bierflessen en flesjes van de energiedrankjes, die in Thailand zo populair zijn.
Ook alle andere gebouwen op het complex zijn met flessen gebouwd. Deze tempel is ontstaan uit het idee van een monnik, die zich vreselijk stoorde aan alle lege flessen, die hij overal zag liggen. Hij vroeg de mensen in de omgeving de lege flessen bij hem te brengen. Met zijn medemonniken bouwde hij daar deze tempel van: groene en bruine bierflessen, afgewisseld met de kleine flesjes waarin energiedrankjes worden verkocht. Hij gebruikte cement om alles aan elkaar te plakken met als resultaat een prachtige tempel.

Ook het crematorium, de woonhuizen van de monniken, de watertoren, zelfs de toiletten zijn in dezelfde stijl gemaakt. Op de foto's hieronder is duidelijk te zien hoe hij in zijn werk ging. Zelfs met de verschillend kleuren maakte hij bepaalde effecten. De mozaïeken in de tempel en in de muren zijn gemaakt van de doppen van de flessen.

Klik op een foto voor een vergroting
WatLanKuat_01
WatLanKuat_02
WatLanKuat_03
WatLanKuat_04
WatLanKuat_05
WatLanKuat_06
WatLanKuat_07
WatLanKuat_08
WatLanKuat_09
WatLanKuat_10
WatLanKuat_11
WatLanKuat_12
WatLanKuat_13
WatLanKuat_14
WatLanKuat_15
WatLanKuat_16
WatLanKuat_17
WatLanKuat_18
WatLanKuat_19
WatLanKuat_20
WatLanKuat_21
WatLanKuat_22
WatLanKuat_23
WatLanKuat_24

NOORD-OOST THAILAND

SI SA KET