MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

CHIANGMAI

ChiangMai is een Thaise provincie in het noorden van Thailand. De oppervlakte bedraagt 20.107 km² en het is daarmee de tweede provincie qua omvang in Thailand. De provincie ligt op ongeveer 696 kilometer van Bangkok. ChiangMai grenst kloksgewijs vanaf het noorden aan de provincies/landen: Myanmar, Chiang Rai, Lampang, Lamphun, Tak, Mae Hong Son. De hoofdstadstad ligt op ongeveer 700 km ten noorden van Bangkok aan de rivier Ping, één van de twee rivieren die zuidwaarts de Chao Praya rivier vormen.

Chiang Mai is volgens de statistieken de grootste stad na Bangkok , maar is niet zo'n wereldstad zoals Bangkok dat is. Er zijn veel redenen waarom er jaarlijks duizenden toeristen naar de stad komen. De stad kent een aantal historisch interessante plaatsen kent vanwege de belangrijke strategische ligging in het verleden in verband met de zijderoute . De stad vormt tevens een prima uitvalsbasis voor tochten naar de bergstammen in het noorden van Thailand, zoals de Karen, Akkha's, Lisu. In de omgeving van ChiangMai vind je verder veel handwerkfabrieken en fabriekjes voor o.a. sieraden, parasols, houtsnijwerk en zilver.

Terwijl de stad het grootste deel van het district Mueang ChiangMai inneemt met 150.000 inwoners, loopt de stad door naar enkele naburige districten. De metropool heeft op deze manier berekend een inwonertal van 700.000 mensen, bijna de helft van de provincie ChaingMai.

De eerste keer dat ik ChiangMai bezocht was in 1988 met een groepsreis via Cross Country Travels. Ik heb toen echter weinig van de stad kunnen zien, omdat mijn moeder overleed en ik weer terug ben gegaan naar Nederland. In de jaren daarna echter heb ik regelmatig alleen of met Somsong de stad bezocht.

Zo was ik er in 1994 met een groepsreis van Baobab en heb toen o.a. aan de hand van de Lonely Planet een wandeling gemaakt langs de vele verschillende tempels van de stad. (Klik hier voor een fotoserie)

In 2004 zijn we één dag in Chiang Mai geweest en hebben daar toen de dierentuin bezocht. Deze is groot en erg mooi. Tot mijn verrassing waren er ook panda's in een apart verblijf. De tweede keer dat we hier de dierentuin en andere zaken bezochten was in 2009.

NOORD THAILAND

CHIANGMAI