MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

ELEPHANT NATURE PARK (1)

We bezoeken dit park op 8 en 9 maart 2009, twee dagen tijd bij deze wijze, grijze en prachtige dieren. Er zijn hier zo'n dertig en ze komen uit alle delen van Thailand. Of omdat ze ziek zijn, òf omdat ze zijn weggekocht van shows, e.d., òf omdat de eigenaar geen geld meer heeft voor het onderhoud.
Om 11.30 mogen we meehelpen met voeren. De manden met bananen en komkommers staan klaar en de slurven pakken het allemaal keurig van ons aan.
Na de lunch mogen de olifanten gewassen worden in de rivier, waarna ze zich meteen weer onder het zand spuiten of gaan spelen in een modderbad.
Lek, de oprichtster van het kamp, komt persoonlijk een praatje houden. Een bijzonderheid, omdat ze vaak op pad is om het kamp te promoten of een betere behandeling van olifanten in Thailand te bepleiten.
Helaas bestaat het bezoek van het kamp voornamelijk uit buitenlanders: toeristen en vrijwilligers. Slechts één procent van alle bezoekers is Thais. Ook als scholen bijvoorbeeld gratis worden uitgenodigd, komen ze niet. De reden: de olifanten doen geen kunstjes, zoals voetballen of touwtrekken. En bij alle andere shows en olifantenkampen doen ze dat wel. Het is erg jammer dat men niet komt, omdat een goede voorlichting aan de bevolking tot een betere behandeling van de dieren zou kunnen leiden. (vervolg)

Klik op een foto voor een vergroting

At first page Next page
ENP 01
ENP 02
ENP 03
ENP 04
ENP 05
ENP 06
ENP 07
ENP 08
ENP 09
ENP 10
ENP 11
ENP 12
ENP 13
ENP 14
ENP 15
ENP 16
ENP 17
ENP 18
ENP 19
ENP 20
ENP 21
ENP 22
ENP 23
ENP 24
ENP 25
ENP 26
ENP 27
ENP 28

NOORD THAILAND

CHIANGMAI

Andere links: