MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

DE TOEKOMST IN EEN BOSTEMPEL

Dinsdag 30 december 2009 bezoeken we in de buurt van Phimai een bostempel. Hier zetelt een monnik, die je de toekomst kan voorspellen. Dat is voor Thaise mensen een uitdaging om naar toe te gaan en uitgebreid gebruik van te maken.
Ook Song wil weten waar hij voor de toekomst aan toe is. Ik ben te nuchter voor dit soort zaken, dus maak ik de foto's en bekijk het op een afstandje.
Aan het eind van de bebouwing komen we bij een soort overkapping, dat eigenlijk geen tempel mag heten als je denkt aan de fraai gestyleerde Thaise tempel die je in alle steden en dorpen ziet staan. Het is een grote schuur met in ieder geval genoeg ruimte voor de gelovigen. En uiteraard een grote boeddha omringd met alle andere zaken, die je in de andere tempels ook vindt.
Vandaag blijkt het niet erg druk te zijn, al moet Song nog wel even wachten tot hij aan de beurt is.
Maar uiteindelijk kan hij zijn meegebrachte gaven overhandigen en krijgt hij zijn toekomst uitgelegd, die ik hier verder natuurlijk niet zal verklappen.....
De zeven foto's hieronder geven een indruk van dit ritueel, dat binnen het boeddhisme dus een vaste plaats heeft in Thailand.

DIVERSE THAISE ZAKEN

 

BOEDDHISME