MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

Crematies in Thailand

In het Boeddhisme is cremeren de meest gebruikelijke manier na het overlijden van een persoon. Althans in Thailand. Overledenen kunnen soms dagen thuis of in de tempel opgebaard liggen. Tenslotte moet de familie de gelegenheid hebben om te komen en afscheid te nemen. Het afscheid nemen gebeurt meestal met eten en drinken, vaak in dezelfde ruimte bij de overledene. Overlijden in Thailand is namelijk onderdeel van het leven en niet zo weggestopt als bij ons in het westen

Men gelooft dat men overgaat naar een volgend leven. Uiteraard zijn de naasten bedroefd vanwege het verlies van een persoon in de naaste omgeving, maar de plechtigheid wordt uitgevoerd als een normale gebeurtenis waaraan alle mensen kunnen deelnemen.
De officiële ceremonie wordt geleid door een monnik en - afhankelijk van de belangrijkheid van de persoon - bijgewoond door meerdere monniken, die het 'levenslint' vasthouden.
Overledenen worden verbrand in een oven bij de tempel. Voordat de verbranding plaatsvindt loopt men driemaal om die oven heen.
Hieronder staan een aantal foto's die ik heb gemaakt tijdens een crematie in Phimai in april 2010.

crematie_01
crematie_02
crematie_03
crematie_04
crematie_05
crematie_06
crematie_07
crematie_08
crematie_10
crematie_11
crematie_12
crematie_13
crematie_14
crematie_15
crematie_16
crematie_17

DIVERSE THAISE ZAKEN

 

BOEDDHISME