MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

De 'Klab rot' of U-turn (กลับรถ)

verkeersbord klab rotIn Thailand kan men op de snelwegen nooit rechtsaf. Ook op brede straten in de stad is het vaak onmogelijk om rechtsaf te slaan. Als je echter toch rechtsaf wilt, zul je eerst via de zogenaamd 'klab rot' naar de andere weghelft moeten zien te komen en weer terugrijden tot je de weg gevonden hebt waar je rechtsaf had moeten gaan. Je kunt er dan naar toe door linksaf te slaan.
Hoe men ooit op dit idee gekomen is, is mij onduidelijk want het zorgt voor veel verkeersoverlast en ongelukken. De meeste 'klab rots' bevinden zich in de middenberm van de weg. Auto's die via een 'klab rot' terug moeten rijden, staan daarvoor vaak opgesteld op de rijbaan waar het snelste verkeer is. Dat moet dus uitwijken daarvoor. Verkeer dat gebruik maakt van de 'klab rot' moet wachten tot de andere rijbaan vrij is en dat kan soms lang duren. Met name bussen en vrachtwagens hebben dat geduld niet en beginnen gewoon aan hun terugkeer. Het verkeer op de andere rijbaan moet dan remmen, rijdt tegen de bus/vrachtwagen op of schiet op de vluchtstrook of in de berm.

Het vervelende van dit systeem is, dat als je rechtsaf moet en je mist een 'klab rot' je soms vele kilometers moet rijden naar een volgende. Verspilling en ergernis dus. Nog lastiger wordt het, als men besloten heeft de 'klab rot' te sluiten. Vaak gebeurt dat rond nieuwjaar, omdat het dan extra druk is op de wegen. Het kan je dan heel veel kilometers en tijd kosten om op de plaats van bestemming te komen.

Hieronder een aantal foto's van een vrij rustige 'klab rot' in Jomtien:

Tegenwoordig probeert men sommige situaties veiliger te maken en maakt men 'klab rots' over of onder de weg. Dan moet je niet door de middenberm keren, maar moet je links uitvoegen om van de 'klab rot' gebruik te kunnen maken. Probleem daarbij is, dat ze dat pas aangeven als je al bij de 'klab rot' bent, dus is het zaak meteen naar links te schieten (veilig?) of – als je te laat bent – door te rijden naar de volgende. Ga je dan alvast links rijden, dan zul je altijd zien dat de volgende 'klab rot' weer gewoon door de middenberm is en je dus naar rechts moet schieten.
Nadeel van het 'klab rot' systeem is, dat het niet echt veilig is. Voordeel is, dat je altijd alert blijft! t

DIVERSE THAISE ZAKEN