MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

"MIJN" THAILAND

In 1988 besloot ik voor het eerst een reis naar Thailand te maken. Ik boekte toen een groepsreis van 4 weken bij Cross Country en dit betrof een reis van Bangkok via Ayuthaya, Sukothai en Phitsanulok naar Chiang Mai in het noorden, waar een trek door het gebied van de bergvolkeren van 8 dagen gepland stond. Daarna naar Khanchanaburi en tot slot Koh Samui.
Omdat ik door familieomstandigheden na een week alweer terug moest, heb ik van het noorden en de rest weinig meegekregen. Het bezoek bleef dus beperkt tot één week, maar wat bijbleef was, dat Thailand een prachtig land was met aardige bewoners en een heel interessante cultuur en dat ik dus zeker nog een keer terug zou gaan om nog wat meer van het land te zien.

Die gelegenheid deed zich al een jaar later voor toen Cross Country weer een reis naar het noorden had. Ik koos toen voor een andere route: vanuit Bangkok ging de reis naar het noord-oosten: het nationaal park Khao Yai en daarna via Phimai naar Ubon Ratchathani in het oosten. Vervolgens noordwaarts langs de Mekong om uiteindelijk weer in Chiang Mai uit te komen. Nu was er wel tijd voor een schitterende trek door de bergdorpen. Met name de reis door de Isan maakte grote indruk op me: niet toeristisch, maar zeer oorspronkelijk met bezoeken aan kleine dorpjes en tijdens de rondreis door dit gebied geen andere toeristen gezien!

In 1993 kwam de 3e kennismaking met het land toen ik besloot met een paar vrienden op de bonnefooi een rondreis te maken. Deze keer ging het met de nachttrein vanuit Bangkok naar Nongkai om te zien of we daar Laos in konden komen. Dat mislukte en zijn toen met de bus zuidwaarts gegaan via Udon Thani, Khon Khaen en Korat naar Pattaya en Koh Samed. Op Koh Samed leerde ik mijn latere Thaise partner kennen.
Daarna werd het bijna een jaarlijkse aangelegenheid om Thailand te bezoeken. Oók toen mijn partner in 1996 in Nederland kwam wonen bezochten we samen het land vrijwel ieder jaar.

In de loop van de tijd heb ik veel van het land gezien. Van al die ervaringen wil ik op deze website een overzicht geven. Ik doe dat aan de hand van de reizen die ik heb gemaakt, maar deel alles in naar de gebieden waarin Thailand verdeeld is: Noord, Zuid, Oost, Noordoost en Centraal Thailand; Bangkok neem ik apart, maar ook Phimai, omdat dat ieder jaar vrijwel steeds de uitvalsbasis is voor verdere reizen.

Volgens dezelfde indeling zet ik ook mijn foto's op de site, zodat er per bezochte provincie een steeds uitgebreider overzicht ontstaat. Je kunt dus kennismaken met het land zowel via de reisverslagen en de foto's als via de indeling per provincie.
Ik ben op 13 augustus 2006 begonnen met deze website en langzamerhand breid ik deze uit met de verschillende reizen die ik heb gemaakt.

DIVERSE THAISE ZAKEN