MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

ETEN IN THAILAND

Eten lijkt één van de belangrijkste dingen die je inThailand kunt doen. Overal vind je wel kleine eethuisjes en restaurants waarmee je je dagelijkse voedselbehoeften ruimschoots kunt vullen. De Thaise keuken is op dit moment ook één van de belangrijkste ter wereld. In Thailand zelf zijn er overal kookcursussen te volgen, zodat je als toerist de geneugten van de Thaise keuken kunt leren
.
Als je ergens op bezoek komt is meestal het eerste wat gebeurt, dat er iets te eten wordt gebracht: een hapje, fruit of zelfs soms een complete maaltijd. In vergelijking met Nederland is dat royaler dan het bij ons gebruikelijke "kopje koffie".

De Thai eten ook vaker dan bij ons in het Europa. Is bij ons het dagelijks ritme aangepast met ontbijt, lunch en avondeten, de Thai eten meer vanwege 'sanuk' (gezelligheid) en omdat men een klein hapje tussendoor gewoon lekker vindt.
Overal op straat zijn wel eetstalletjes te vinden waar een bepaalde snack gemaakt wordt, ijs (met of zonder broodje) wordt verkocht of soep wordt aangeboden. Je hoeft nooit ver te lopen en dat bijna 24 uur per dag.
Op deze pagina staat een impressie van deze straatcultuur.

DIVERSE THAISE ZAKEN