MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

ELEPHANT PARADE IN AMSTERDAM

Van 5 september tot en met 31 oktober 2009 staan 112 olifanten verspreid door de stad. Deze olifanten vormen samen de Elephant Parade, die in voorgaande jaren in Rotterdam en Antwerpen is geweest.
Verscheidene kunstenaars en bekende Nederlanders hebben een bijdrage aan deze parade geleverd door één van de olifanten te beschilderen. Onder hen bevinden zich Corneille, gerard Cox, Ilse de Lange, Jan des Bouvrie. De stad is op deze manier in één klap een aantal kunstwerken rijker. Ook Thaise kunstenaars hebben er een belangrijke bijdrage aan geleverd. Immers, het doel van het hele project is de bescherming van de Aziatische olifant, o.a. in Thailand.
De 112 olifanten worden op 12 november geveild en de opbrangst van de veiling komt geheel ten goede aan het gestelde doel. Op dit moment worden 10 projecten gesteund, waaronder het ziekenhuis in Lampang en Elephant Nature Park in Noord Thailand.

De oilifanten zijn inmiddels al duizenden malen - met of zonder toeristen - gefotografeerd en ook hebben velen de foto's al op het web gezet. Ik draag daar op deze manier ook een steentje aan bij.

Hieronder flitsen een aantal van de olifanten voorbij en op de volgende pagina staat een indruk van "De olifant in het stadsbeeld".

.

Uit Het Parool van 13 november 2009:

AMSTERDAM - Veilinghuis Christie's heeft donderdagavond in Amsterdam de 112 kunstolifanten geveild die twee maanden lang de straten van de hoofdstad sierden. De veiling bracht in totaal 872.500 euro op, zo liet een woordvoerster van de organisatie na afloop weten.

Een door Corneille beschilderde olifant bracht met 42.000 euro het meeste geld in het laatje. De opbrengst van de veiling gaat naar projecten ter bescherming van de Aziatische olifant. De organisatie toonde zich tevreden met de opbrengst en met het verloop van de veiling.

De kleurig beschilderde beesten waren in september en oktober onder andere te zien op het Museumplein, het Spui en bij het stadhuis. Behalve Corneille hadden kunstenaars als Ans Markus en Jan des Bouvrie olifanten beschilderd. Eerder waren soortgelijke exposities te zien in Rotterdam en Antwerpen. Volgend jaar komt er een in Londen. (ANP)


De officiële website van de olifantenparade is: www.elephantparade.nl Hier vindt u meer informatie over het project en de achtergronden.

DIVERSE THAISE ZAKEN

 

THAI IN HOLLAND