MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

SUVANNABHUMI: wonderlijk staaltje van Thaise architectuur

Suvannabhumi is het nieuwe vliegveld van Bangkok, dat in september 2006 is geopend en het oude Don Muang moet vervangen voor zowel de internationale als natinoale vluchten.

Op 2 december 2007 kwamen we hier voor het eerst aan en het leek erop of er nog heel veel afgemaakt moest worden. Het leek nog helemaal in de steigers te staan, maar dat bleek onjuist. De constructie bestaat uit heel veel staal, glas en beton met als overheersende kleur grijs. De architect moet iemand geweest zijn met een somber karakter of hij zat net in een depressie, waardoor hij vergeten heeft wat kleur aan te brengen.
Weliswaar zijn er hier en daar wat afbeeldingen of voorstellingen met scènes uit de Thaise cultuur aangebracht of is een kunstpalm neergezet, maar de totale indruk geeft je niet het gevoel hier in het "Land van de glimlach" te zijn aangekomen.
Met name de wachtruimtes schitteren door hun eentonigheid: alles is grijs van plafond tot vloer en tot de toiletpotten en het toiletpapier toe.

Wel heeft men aan de toekomst gedacht: alles is groot en ver weg. Blijkbaar rekent men op veel meer passagiers dan er nu komen. Er is ruimte genoeg voor meer mensen.
Wel moet dan het computersysteem nog even aangepast worden. Want op onze binnenlandse vlucht naar Phuket duurde het voor iedere passagier ongeveer 5 minuten voordat er een instapkaart en bagagelabel werd geproduceerd. Dat leverde enorme wachtrijen en vertragingen op. En daar is de luchthaven dan weer niet op berekend, want dan is er een groot tekort aan stoelen om op te kunnen wachten en een hapje om te eten ergens vandaan halen is ook niet erg gemakkelijk, want alle eetgelegenheden zijn ver en behoorlijk verstopt.

Maar goed, kinderziektes? Thailand is er in ieder geval erg trots op.

Minder gelukkig is het dan ook, dat in januari 2007 de eerste berichten binnen kwamen van scheuren en gaten in start- en landingsbanen en wegzakkende gebouwen. Het vliegveld is op een moeras gebouwd en dreigt daar in weg te zinken. Het Nederlandse poldermodel heeft men blijkbaar niet toegepast.
Gevolg: in februari werden de binnenlandse vluchten weer naar het oude vliegveld overgeheveld. Dat is dan voor de mensen die moeten overstappen van een internationale naar een binnenlandse vlucht weer een nadeel; de reistijd wordt met enkele uren velengd, want de vliegvelden liggen niet erg dicht bij elkaar.

Al met al, een grote miskleun als gevolg van 40 jaar verkeerde planning en grootschalige corruptie. Hoe dat gaat aflopen volgen we in "The continuing story of Suvannabhumi, airport with a handicap".

 

 

BANGKOK