MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

FIETSEN IN BANGKOK

Bangkok is een miljoenenstad, die vrijwel constant verstopt zit met auto's. Dat schiet dus niet op. In Nederland zou men de fiets meer gaan propageren om langs die files te kunnen rijden, maar helaas, in Thailand bestaat geen fietscultuur. Wel zijn er duizenden motoren die links en rechts door de files heeh zigzaggen en tuktukjes, die overal tussendoor proberen te wringen, maar het verkeer blijft hopeloos verstopt.

Toch kun je in Bangkok fietsen, al is dat alleen voor toeristen weggelegd en voornamelijk georganiseerd door Nederlanders die in bangkok zijn gaan wonen. Zelf heb ik een paar keer aan zo'n fietstocht deelgenomen. In het algemeen wordt het drukke verkeer gemeden, al kan dat natuurlijk nooit voor 100%. Maar ik moet zeggen, het is beslist de moeite waard om te doen. Je bekijt Bangkok met heel andere ogen en je komt op plaatsen waar je met de auto of het openbaar vervoer niet komt.

Van de tochten die ik heb gemaakt heb ik ook verslagen en foto's. Kijk rustig, voordat je eventueel zelf besluit om zoiets in die stad te ondernemen.

 

BANGKOK