MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

CHATUCHAK WEEKENDMARKT

Dit is de grootste markt van Thailand met ongeveer 6000 kramen/winkeltjes. Ieder zaterdag en zondag tussen 8 uur 's morgens en 6 uur 's avonds drommen hier de mensen naar toe. Tegenwoordig is de markt gemakkelijk te bereiken met de skytrain (eindstation Mo Chit) of met de ondergrondse (station Chatuchak Park).

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het op deze markt wel kopen: zijde en Thaise traditionele beeldjes, kleding (óók is er een hele afdeling 2e handskleding), vechthanen en vechtvissen, huisdieren, maar ook andere dieren, meubilair, schilderijen, planten, groente, fruit, kruiden, keukengerei, medicijnen, schoonheidsartikelen, enz.

Daarnaast treden er veel straatartiesten op, zingen kinderen om geld in te zamelen voor hun school en je kunt overal lekker eten. En natuurlijk kun je ook je geluk beproeven door een lot te kopen van de staatsloterij bij één van de vele verkopers.

De hele markt is ongeveer 5 voetbalvelden groot en het is er iedere weekend razend druk en daar moet je dus wel tegen kunnen. Om niet te verdwalen zijn er op verschillende plekken borden met plattegronden geplaatst, zodat je altijd de weg weer terug kan vinden.

Iedere keer als we op een zaterdag of zondag in Bangkok zijn (en we hebben zin om ons in de drukte te storten), gaan we hier wel een kijkje nemen.

Hierboven een foto van het Chatuchak Park, waar je lekker kunt uitrusten na een vermoeiende marktdag en hieronder een fotocollage van de markt.

 

BANGKOK