MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

WAT PHRA KAEW en CHITLADA PALEIS (1)

Dit paleis heeft een oppervlakte van 218.400 m2. Het wordt omringd door een muur, die in 1783 is gebouwd. De totale lengte van de vier muren is 1900 meter. Binnen deze muren zijn regeringsgebouwen en de Koninklijke Kapel van de Jaden Boeddha - Wat Phra Kaew - gelegen.
Na de val van Ayuttayah werd Thonburi de hoofdstad en werd wet en orde weer hersteld. Rama I echter verplaatste de hoofdstad naar de andere kant van de rivier Chao Praya, en dit was het begin van het huidige Bangkok. Na het bouwen van forten en tempels, bouwde hij het paleis, dat niet alleen als zijn woonplaats diende, maar ook zijn regeringsgebouwen huisvestte.
Dit paleis is bekend geworden onder de naam “Het grote Paleis” en is nu een complex waarop veel verschillende gebouwen staan. De opvolgers van Rama I hebben allemaal hun steentje bijgedragen aan het ontstaan van dit complex
De Wat Phra Kaew bevat de Jaden Boeddha, een belangrijk beeld in het Thaise boeddhisme. De Boeddha heeft drie verschijningsvormen overeenkomstig de drie seizoenen: het regenseizoen, het droge seizoen en het koude seizoen. De koning brengt iedere keer met veel ceremonieel de passende kleding voor het seizoen aan.
(N.B.: de huidige koning Rama IX woont niet in dit paleis. Hij woont in het Chitlada Paleis in Bangkok/Dusit.).
Lees verder>>>

Klik op een foto voor een vergroting
At first page Next page
Paleis_01
Paleis_02
Paleis_03
Paleis_04
Paleis_05
Paleis_06
Paleis_07
Paleis_08
Paleis_09
Paleis_10
Paleis_11
Paleis_12
Paleis_13
Paleis_14
Paleis_15
Paleis_16
Paleis_17
Paleis_18
Paleis_19
Paleis_20
 

BANGKOK