MENU

Bangkok
Phimai
Thailand

Reisverslagen
Diverse Thaise zaken

Andere reizen


ga 1 pagina terug

SUAN LUM, de nachtmarkt van Bangkok

Bangkok kent niet alleen overdag, maar ook 's avonds een levendige handel. De toeristenmarkten in Patpong, Banglamphu en Sukhumvit zijn druk en tot diep in de nacht wordt er gehandeld.
Van een heel andere orde is de nachtmarkt Suan Lum, naast het Lumphinipark. De markt ademt een heel andere sfeer dan de toeristenmarkten met goedkope horloges, dvd-kopieën, goedkope t-shirts, etc. Het is er ook minder druk, maar zeker niet minder gezellig. Er is een groot plein waar omheeb allerlei eetstalletjes hun waren verkopen en waar je lekker kunt eten. Vaak onder de klanken van een live-concert.

Op de nachtmarkt bevindt zich ook het Natayasal Poppentheater, waar met stokpoppen een voorstelling wordt gegeven. Thai kunnen hier voor 150 baht naar binnen, een toerist betaalt 900 baht!! Voor een voorstelling van een klein uur, die helemaal in het Thais is, is dat dus aardig aan de prijs. Zelf heb ik dit theater nog niet bezocht. Eerst mijn Thais maar eens zodanig onder de knie zien te krijgen, dat ik van zo'n voorstelling ook nog iets kan begrijpen.

De nachtmarkt ligt naast het Lumphinipark en achter het Lumphini Boksstadion en is te bereiken met de metro; halte Lumphini.
N.B. Deze avondmarkt is in 2010 opgeheven.

Klik op een foto voor een vergroting
Nightbazar_01
Nightbazar_02
Nightbazar_03
Nightbazar_04
Nightbazar_05
Nightbazar_07
Nightbazar_06
Nightbazar_09
Nightbazar_10
Nightbazar_11
Nightbazar_12
Nightbazar_13
Nightbazar_14
Nightbazar_15
Nightbazar_16
Nightbazar_17
 

BANGKOK